sobota, 5 marca 2016

pasta z czerwonej fasoli do chleba

Dziś przepis z gatunku tych, które trudno nazwać właściwymi  przepisami. Bierzemy ugotowaną czerwoną fasolę, wrzucamy do malaksera, dodajemy magicznego sosu  i soli, miksujemy. Voilà, pasta gotowa. Wychodzi dosyć delikatna w smaku, przyjemnie ziołowa, taki crowd pleaser (przynajmniej dla tych, którzy jadają fasolę). Może właśnie ze względu na jej nienachalny smak jadam ją zdecydowanie częściej niż tę pastę marchewkową czy taką pastę z białej fasoli





PASTA Z CZERWONEJ FASOLI DO CHLEBA

  • 1 szklanka ugotowanej czerwonej fasoli (może być z puszki)
  • 6 -7 łyżek magicznego sosu Heidi Swanson
  • sól
  • zimna woda - opcjonalnie, jeśli pasta jest zbyt gęsta
Miksujemy wszystkie składniki na pastę. Przechowujemy w lodówce. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...