niedziela, 18 grudnia 2016

ziołowa pasta z tofu

Przez ostatnie dwa lata przygotowałam już wiele past z tofu, ale ta jest najlepsza. Mąż stwierdził, że ma mięsny posmak (???), a to słowa największego uznania, którymi może obdarzyć wegańskie danie.





ZIOŁOWA PASTA Z TOFU


  • ok. 200 - 250 g tofu (twardego)
  • 1 porcja sosu z tego przepisu
  • 1/2 łyżeczki soli lub do smaku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • opcjonalnie: 1 ząbek czosnku roztarty na pastę
Wszystkie składniki miksujemy na gładką pastę. Na początku możemy dać ok 3/4 porcji sosu, tak aby nie przedobrzyć. Jeśli pasta będzie mało wyrazista w smaku dodajemy pozostałą cześć sosu, więcej soli lub dodatkowy ząbek czosnku.  

3 komentarze:

  1. Z tofu? Jeszcze nigdy takiej pasty nie robiłam.
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna odmiana na kanapkę! Lubię takie ziołowe smaki :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...